O B A V I J E S T O PRIJAVI ŠTETE OD PRIRODNE NEPOGODE

Obavještavaju se poljoprivredna gospodarstva, pravne i fizičke osobe koje su pretrpjele štetu na području Općine Viškovci zbog suše, da je Zamjenik župana koji obnaša dužnost župana Osječko-baranjske županije, dana 27. kolovoza 2024. godine proglasio prirodnu nepogodu sušu na području Osječko-baranjske županije za štete nastale na sljedećoj imovini: višegodišnjim nasadima, šumi, ribi i poljoprivrednoj proizvodnji – prirod.

Pozivaju se svi poljoprivrednici koji imaju štetu uzrokovanu prirodnom nepogodom – SUŠOM  na području općine Viškovci da, sukladno članku 25. Zakona o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda („Narodne novine“, broj 16/19.)  izvrše prijavu štete najkasnije u roku od osam dana od dana proglašenja prirodne nepogode, odnosno zaključno s 04. rujna 2024. godine.

Naknadne prijave neće se uzimati u obzir.

Prijava štete može se podnijeti u Općini Viškovci, Grobljanska 26, Viškovci, neposrednom predajom, u uredovno vrijeme ili putem elektroničke pošte na e-mail: opcina.viskovci1@gmail.com, a potrebno je dostaviti sljedeću dokumentaciju:

  1. Ispunjeni i potpisani propisani Obrazac PN (Obrazac PN moguće je preuzeti na internetskim stranicama Općine Viškovci ili u zgradi Općine Viškovci),
  2. Ispunjenu i potpisanu Izjavu PN 2 (Izjavu PN 2 moguće je preuzeti na internetskim stranicama Općine Viškovci ili u zgradi Općine Viškovci),
  3. Presliku Obrasca Zahtjeva za potporu za 2024. godinu, izdanog od Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (LIST A i LIST B) ili presliku Obrasca ARKOD zapisnika (ako se prijavljuje šteta u poljoprivrednoj proizvodnji),
  4. Presliku osobne iskaznice podnositelja prijave,
  5. Drugu dokumentaciju koja podrazumijeva raspoložive dokaze o šteti i ostalim navodima u prijavi (fotodokumentacija i dr.), radi bržeg postupanja nadležnih tijela (ukoliko je primjenjivo).

U Obrascu za prijavu štete (Obrazac PN), u opisu imovine nužno je navesti naziv svake kulture koja je oštećena, a nalazi se na području općine Viškovci, ZBROJENU površinu pojedine kulture izraženu u hektarima, postotak oštećenja pojedine poljoprivredne kulture.

Povjerenstvo za procjenu šteta od prirodnih nepogoda zadržava pravo zahtijevati dostavu dodatne dokumentacije od podnositelja prijave.

Za sva dodatna pitanja i pojašnjenja možete se obratiti na broj telefona 031/857-227 ili na adresu elektroničke pošte: opcina.viskovci1@gmail.com

 

 

 

Izjava-PN-2-prijava-steta-2024

Obrazac-PN-prijava-stete

Skip to content